EUROSKILLS 2016

VÄLKOMMEN ATT FÖLJA OSS UNDER TÄVLINGSDAGARNA

Image module

Nu är Euroskills avklarat!

Nu är det måndag efter en helt otrolig vecka med Euroskills, som nu är över. Vi konstaterar att Rickard inte vann någon medalj, men han lyckades fånga mångas intresse, framförallt bland den yngre publiken. Förhoppningsvis har han öppnat upp ögonen på några ungdomar som så småningom kan tänkas bli plåtslagare.

Många av besökarna och även de tävlande reagerade på att Rickard inte hade med sig halva verkstaden som de övriga tävlande hade, utan klarade sig utmärkt med de traditionella svenska handverktygen och ett otroligt gott handlag.

Rickard tävlingsmoment Euroskills plåtslagare 2016

Vi är otroligt nöjda med hela Euroskills, då detta blev en succé med 75 000 besökare, varav många av dessa stannade upp vid vår tävlingsplats och tittade på dessa fantastiska hantverkare. Många av besökarna och även de tävlande reagerade på att Rickard inte hade med sig halva verkstaden som de övriga tävlande hade, utan klarade sig utmärkt med de traditionella svenska handverktygen och ett otroligt gott handlag.

Vi kan se att det är oerhört kompetenshöjande att deltaga i den här formen av tävlingar då man får chansen att lära sig hur man jobbar i Europa. Tack vare detta skapas ett nätverk som är otroligt värdefullt, och som vi kommer att utnyttja i form av utbyte av personal från övriga länder.

Mathias och Rickard var inte de enda från PIAAB som deltog på Euroskills. Även vår plåtslagare Hugo Salming var på plats i egenskap av ambassadör för plåtslageribranschen. Hugo åker runt och pratar om plåtslageri i skolor runt om i Sverige, och nu fick han även stå i PVF:s monter på Euroskills och prata med intresserade ungdomar. Och intresset var STORT – i PVF:s monter kunde man prova att klippa till en liten ljusstake i plåt, och när helgen var över hade över 750 ungdomar testat på detta.

Så hur gick det i tävlingen då?

-Jo, Frankrike vann en knapp seger före Schweiz, och bronset knep Österrike. Sverige hamnade på en sjunde plats. Alla deltagande fick mycket beröm, och det konstaterades att denna tävling är den som haft bäst kvalitet av alla.

Nu laddar vi om inför Euroskills 2018 i Budapest!

>> Fler uppdateringar från dagarna, samt några till filmer från ceremonierna finns att se på vår facebook.