Image module

PIAAB – Plåtslagarna i Ale AB

Mathias Mattsson och Magnus Johansson startade företaget Plåtslagarna i Ale med en idé om att skapa ett modernt plåtslageri grundat på vår egen och våra medarbetares kunskap och yrkesskicklighet. Då som nu övertygade om att plåtslageri som hantverk och plåt som material aldrig går ur tiden. Vi plåtslagare blir allt färre, samtidigt som behoven hos kunderna ökar. Vår kunskap och vårt hantverk är lika efterfrågad för att renovera äldre byggnader, som för att se nya möjligheter vid nybyggnation.

Plåtslagarna i Ale körde igång 2005 efter att vi, Mathias och Magnus, köpte in oss i företaget Tommys Plåt. Ett företag som i sin tur startades 1973 av Tommy Björk och Roger Runesson. Och där Tommy efter en olycka köpte ut Roger i början av 80-talet. Idag arbetar Tommy hos oss när lusten faller på, eftersom han trappat ned och inte längre är delägare i företaget.

Mathias och Magnus har många års erfarenhet och startade som plåtslagare redan när de var tonåringar.

Mathias, född 1975, började som plåtslagare hos Tommy redan som 15-åring. Men slutade hos honom 1997 för att söka sig nya utmaningar. Mathias började på Varla plåt och åkte till Norge för att arbeta. Han reste också runt i Sverige och lade om taken på kyrkor och gjorde även en del rostfria arbeten. Därefter arbetade han en tid hos Kode Plåt i Kungälv, men valde 2001 att starta enskild firma och istället hyra ut sin kompetens till olika plåtslagerier.

Magnus, född 1970, började som plåtslagare som 16-åring hos TW:s Plåtslageri i Göta där han arbetade fram till 1992. Därefter gick han över till Alafors Plåtslageri där han arbetade växelvis med diverse andra jobb fram till 2000, då han började hos KM-Plåt i Alafors. Magnus arbetade där fram till 2004, då han bildade enskild firma och började samarbeta med Mathias.

Plåtslagarna i Ale växer för varje år som går och vi är alltid på jakt efter duktiga plåtslagare. Nu är vi ett av de större plåtslagerierna i Göteborgsregionen och sysselsätter 23 personer i dagsläget. Vi har dessutom ett stort kontaktnät och hyr vid behov in personal från andra auktoriserade plåtslagerier som vi samarbetar med. Våra skickliga plåtslagare ser du primärt i västra Sverige, Göteborg med omnejd.

2017 flyttade vi till nyrenoverade, moderna lokaler på Älvvägen i Älvängen. Här kan vi utnyttja vår plåtverkstad och vår maskinpark till fullo på ett smart och effektivt sätt. Det är här övervägande delen av vår tillverkning sker – när den inte sker direkt ute på bygget. I samband med flytten breddade vi även vårt utbud och började erbjuda försäljning av plåt rakt över disk.

PLÅTSLAGARNA I ALE
Varför ska du arbeta med PIAAB?
Plåtslagarna i Ale ska vara den skickligaste, mest engagerade partnern och…
GULDBOLAG
PIAAB tillhör Sveriges starkaste företag
PIAAB är rankade VV av GuldBolag, vilket innebär ”Mycket hög värderating”.

VÄLKOMMEN IN I VERKSTADEN

Se dig omkring i vårt fina plåtslageri

Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module
Image module